Seneste nyt:
Efter buh-råb: Holdkammerat forsvarer EriksenBjarne Riis: Send mig i fængsel hvis jeg snyder igenNyt dødsfald rammer Dakar Rally en uge efter afslutningFAKTA: Tokyos udfordringer frem mod OL-værtsskabSerena Williams: Caroline og jeg har resten af vores liv sammenEkspert: Wozniackis farvel efterlader et stort tomrumMinister om Wozniacki: En lysende stjerne i idrætshistorienWozniacki: Jeg har altid håbet jeg ville nå hertilLettet Piotr Wozniacki glæder sig til at være far igenAaB sælger angrebstalent til FC KøbenhavnDBU laver e-fodboldturnering i klubregi15-årig tenniskomet sender forsvarende mester udAuktion med Magnussen-hjelm skal hjælpe efter skovbrandeBayern henter højre back i Real MadridKjærsfeldt slår femteseedet inder ved Thailand MastersTour-boss var vild med Fuglsangs show i gammel klassikerDjokovic er ovre premiererust og vader hen over japanerJan Bech spænder millionsikkerhedsnet ud under BrøndbyFroome varsler comeback efter vildt styrtSolskjær afviser skyld i Rashford-skadeMo Farah lader gerne Wada teste gamle dopingprøverOfficielt: Wilczek skifter fra Brøndby til tyrkisk klubBLÅ BOG: Målslugeren Kamil WilczekWozniacki ser ukrainers timeout som taktisk trickAaB forhandler med klub om salg af KaufmannDortmund-træner vil undgå rovdrift på norsk kometEsbjerg lejer kroat fra Brøndbys overskudslagerUngarsk flop sender Slovenien i EM-semifinalenOdenses håndboldkvinder kollapser og lider choknederlagWada suspenderer manipulerende laboratorie i MoskvaTottenham afslutter sløj stime med sent sejrsmålJuventus tryner Roma og er klar til pokalsemifinaleGriezmann afværger Barcelona-fadæse på IbizaFormand åbner for at udvide ParkenFantasiløse United skyder med løst krudt i ny fiaskoEli Manning går på pension efter 16 år hos New York GiantsPiotr Wozniacki om mulig Serena-kamp: Spændende hvis det skerSolskjær erkender svag præstation i nederlag til BurnleyBjorkstrand dobbelt målscorer i ny sejr til Blue JacketsTuneser er klar til at sende Wozniacki på tennispensionAfgående OB-boss: Vi kan lokke bedre spillere til nuRichie Porte overtager førstepladsen i Tour Down UnderPiotr Wozniacki: Tennisforbund har provokeret mig fra startenBasketfænomen scorer 17 point på 4 minutter i NBA-debutWildcard-spiller presser verdens nummer fem ud i fem sætBrøndby-ejer åbner op for at lukke investorer indBrøndby sigter højere i ny sportslig målsætningAtletikstjerne sætter sin lid til ny russisk sportsministerMaze og bordtennismakkere kæmper for OL-billetTennisdirektør efter Wozniacki-kritik: Det er beklageligtFodboldklubber verden over slog transferrekord i 2019Sportsøkonom: Brøndbys gældskonvertering er ren kosmetikHåndboldarrangører har problemer med at sælge billetterFognini og Opelka bander af dommer i maratonkamp47 spillere bobler til Åge Hareides EM-trupEt år siden: Tragisk dødsfald blev til et pengeslagsmålBrøndby sælger Kamil Wilczek til tyrkisk klubBrøndby skal på jagt efter ny hovedsponsorPiotr Wozniacki om farlig ukrainer: Vi kender hendeSharapova er i tvivl om fremtid efter nyt tidligt exitTottenham-manager: Christian Eriksen spiller onsdagLazio beordrer fans til at bidrage til Uefa-bødeFinaleplads sender dansk damedouble ti pladser fremVerdens nummer et i double er suspenderet efter dopingfundItaliensk skistjerne er færdig for sæsonenFrederikshavn stopper nederlagsstime mod rivalerSvensk sejr over Ungarn sender Norge i EM-semifinaleManchester City løber med det hele trods brændt straffeArsenals ti mand henter uafgjort ude mod ChelseaFans gik forgæves til Wozniacki-træningAustralsk sprinter vinder på hjemmebane i Tour Down UnderWozniacki forlænger karrieren efter stort comebackHorsens lejer forsvarsspiller i GambiaDansk kicker satser på ny chance i NFL efter smagsprøveMedie: Inter er klar til at hæve bud på EriksenSpaniens håndboldherrer følger Kroatien i EM-semifinalerSvensk stopper skifter til Esbjerg på lejeaftaleInter bekræfter bud på Christian EriksenDansk badmintonduo: Klart vores største triumfEHF-præsident: Danmark kan ikke afholde slutrunder aleneMærket Wozniacki lader op til næste rundeAggressiv ukrainer ser fordel i træner med Wozniacki-fortidWozniacki ser lys fremtid for danske tennishåbWozniacki møder ukrainsk stortalent ved Australian OpenNadal åbner Australian Open med sejr over bolivianerTi store milepæle i Wozniackis karriereDansk damedouble taber højdramatisk finale i IndonesienLokal yndling slår Anders Antonsen i indonesisk finaleAaron Rodgers er tilbage på den store scene i NFLStryger scorer i Kjærs første ligasejr med MilanUng franskmand tager ny slalomsejr i WengenNapoli-træner kalder spil for pinligt og sjæleløstFransk skiskytte overtager tronen under rivalens barselLeicester smider føring og taber til kriseramte BurnleyInter smider point mod bundhold i topstridBayern går målamok efter en time imod Hertha BerlinHerning fortsætter sejrsstime efter overtidsdramaUngarn skaber gruppespænding med sejr over SlovenienLiverpool tromler videre mod PL-guld med sejr over UnitedNorsk sejr slukker svensk semifinaledrøm ved EM

Barcelona-back: Det var godt for mig at ramme bunden

To korsbåndsskader sendte i 2017 Lasse Andersson ned i et sort hul, som håndboldprofilen i dag sætter pris på.

3 uger siden

Lasse Andersson er i gang med sin fjerde sæson i Barcelona. Til sommer skifter han til Füchse Berlin i tysk håndbold. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Håndboldspilleren Lasse Andersson blev for flere år siden udråbt som en kommende international stjerne.

To korsbåndsskader har dog betydet, at den 25-årige landsholdsspiller fra Barcelona har mistet flere år på vejen mod sit erklærede mål om en dag at blive verdens bedste.

Lasse Andersson har ikke været med til at vinde OL og VM med landsholdet, der på lørdag indleder EM mod Island i Malmø.

– Jeg havde været et andet sted uden de skader, men jeg tror ikke, at jeg ville have været dem foruden. De er en del af den, jeg er nu, siger Lasse Andersson.

– Skaderne har givet mig så meget mere, som jeg ellers ikke havde fået med. Især mentalt. Der er ting, jeg ikke ville være i stand til, hvis jeg ikke havde haft de skader, forklarer bagspilleren.

Lasse Andersson skiftede i 2016 som 22-årig profil hos KIF Kolding til Barcelona, og han fik straks en stor rolle på Europas måske største klubhold.

Men i første sæson gik det galt i en Champions League-kamp mod polske Wisla Plock. Han blev ramt af en korsbåndsskade og brugte et halvt år på at kæmpe sig tilbage.

Andersson var netop blevet klar, da det gik galt igen i den tredje træning. Endnu en korsbåndsskade. Hvis første gang var hård, så var det intet i forhold til anden gang.

Da danskeren mærkede noget i knæet, prøvede han i et par minutter at træne videre. At fortrænge det. Men en holdkammerat bad ham gå ud til lægen, der forberedte ham på, at det kunne være alvorligt.

– Jeg stod i omklædningsrummet og slog på alt, der kunne slås til. Jeg var rigtig ked af det og frustreret. Jeg vidste, at det kunne være det samme.

– Det havde været hårdt fysisk og mentalt at komme tilbage, så jeg vidste, at jeg måske skulle igennem det samme igen, siger han.

En skanning bekræftede en ny korsbåndsskade, og Lasse Andersson isolerede sig fra alt og alle.

– Jeg talte ikke med nogen og var ikke den bedste version af mig selv. Hverken over for venner, familie eller kæreste. Jeg sad ude på terrassen for mig selv og havde det nederen i to uger.

– På et tidspunkt fik jeg talt med en fra klubben, min kæreste og med folk omkring mig. Så tænkte jeg, at nu måtte det også være nok. Nu havde jeg haft ondt af mig selv i to uger, og nu må det være det, fortæller han.

Lasse Andersson besluttede sig for at tænke positivt. Selv om der skulle slides med løbeture tidligt om morgen, alene og i kulde og gråvejr, så fokuserede han på det positive. De ting han kunne ændre.

Måden han tacklede modgangen på, nede på bunden, da det så sværest ud for ham, bruger han i dag.

– Den mentale styrke kan jeg bruge, når tingene ikke spiller – både i håndbold og uden for. Jeg lærte, hvordan jeg skulle håndtere det, når det gik ned ad bakke, altså ikke når jeg bare brænder et par skud, men når hele livet bliver vendt på hovedet.

– Jeg vidste ikke, om jeg overhovedet kunne komme tilbage og spille håndbold. Ville jeg blive ved med at gå i stykker? Skulle jeg træne syv måneder igen, og så ville det ske igen? Det var hårdt at tænke på, siger Lasse Andersson.

Landsholdsspilleren slår hurtigt fast, at han ikke frygter at blive ramt af ny korsbåndsskade. Den frygt forsvandt hurtigt.

– Jeg har lært at have fokus på det, jeg kan ændre. Jeg skal gøre de daglige ting, jeg skal gøre, og så skal resten nok komme.

– Jeg har lært, hvor mentalt stærk jeg er. Da jeg var allerlængst nede, var jeg i stand til at holde fast i mig selv, være positiv og ikke grave mig dybere ned, siger han.

Til det forestående EM går Lasse Andersson efter at vinde sin første medalje med landsholdet. Han var ikke med for et år siden, da Danmark vandt VM på hjemmebane.

Han missede også lige nøjagtig OL i Rio i 2016 – i tiden før de to korsbåndsskader.

– Til OL blev jeg siet fra som den sidste, men jeg blev hentet derned. Jeg var der fra første kamp og så til fra tilskuerpladserne. Der var tvivl om, hvorvidt jeg skulle ind i turneringen.

– Det skulle jeg ikke, og jeg blev sendt hjem lige før semifinalen. Derhjemme kunne jeg på tv se, at Danmark vandt, og jeg sad der uden noget som helst.

– Det var hårdt, og det er stadig hårdt for mig. De andre på holdet har vundet en masse, men jeg har ikke vundet en skid. Det gør det ekstra motiverende for mig at komme med til EM, siger Lasse Andersson.

Ud over Island er Danmark i gruppe med Ungarn og Rusland. De to bedste hold går videre til hovedrunden.

/ritzau/

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Leave a Reply

Håndbold

Odenses håndboldkvinder kollapser og lider choknederlag

Ambitiøse Odense Håndbold har fortsat svært ved at få tingene til at hænge sammen i kvindernes håndboldliga, HTH Ligaen.Trods en syvmålsføring ved pausen led fynboerne…
Håndbold
Ungarsk flop sender Slovenien i EM-semifinalen
Håndbold
Håndboldarrangører har problemer med at sælge billetter
Håndbold
Svensk sejr over Ungarn sender Norge i EM-semifinale

Produkter